Yrittäjän blogi

Siikalatvan elinkeinoelämässä uudet tuulet

15.01.2019

Blogikirjoitusten tavoite 

Uudet tuulet puhaltavat Siikalatvan elinkeinoelämässä. Toimenpiteiden lisäksi aloitan säännölliset blogikirjoitukset ajakohtaisista ja mielenkiintoisista aiheista yhdessä sidosryhmien kanssa. Blogi on erinomainen työkalu verkostoitumisessa kunnan sisällä ja kuntarajojen ulkopuolella. On hienoa saada tätä kautta mukaan sellaisia tahoja, joiden kanssa voidaan kehittää kunnan elinvoimaisuutta yhdessä ja lisätä vetovoimatekijöitä.

Verkostoitumalla kehitytään

Siikalatvan elinkeinopuolella toimitaan jatkossa entistä enempi pro-aktiivisesti. Yhteydet yrityksiin kunnan sisällä ja kuntarajojen ulkopuolella mahdollistavat elinvoimaisuuden kehittämisen. Meille tärkeää on kunnassa toimivien yritysten kehittyminen ja uusien yritysten synnyttämisen kunnassa oleville vahvuuksille. Kunnassa on monenlaista osaamista, mikä mahdollistaa merkittävien alihankintatöiden ottamisen toimiville yrityksille tai synnyttämisen alihankinnan kautta aivan uutta yritystoimintaa.

Tietoliikenne verkon ja digitaalisuuden mahdollisuudet

Tietoliikenneverkon ja digitaalisuuden toimivuus mahdollistavat paikasta riippumattoman tietotyön tekemisen kunnasta käsin glopaalisti. Tämä mahdollistaa monenlaisten uusien liiketoimintojen synnyttämisen kuntaan. Tällaisia liiketoimintoja voisi olla esim. virtuaalisuuteen liittyvät sovellukset, erilaiset verkkokaupat tai muu toiminta, mikä perustuu digiaalisuuteen. Olisi hienoa, jos näitä tukemaan saadaan kuntaan koulutusta, missä yhtenä vahvana sisältönä olisi virtuaalisuus.                            

Rohkeasti yrittämään

Siikalatvalla on hyvä yrittää ja kehittää nykyisiä yrityksiä. Olkaa rohkeasti yhteydessä ja lähdetään toteuttamaan unelmaasi.

Mitä seuraavaksi

Nyt suunnitellaan elinkeinopuolelle markkinoinnin vuosikelloa ja yrittäjän ammattitutkintoa kehitetään yhdessä Koulutuskeskus Jedun kanssa. Palaan niihin seuraavassa blogissani.

Mukavaa ja aurinkoista tammikuuta!

 Ismo

Blogikirjoituksia