Vuoden vaihduttua !

14.01.2018

Tammikuun alkupäivinä on ollut  ilo huomata säästötoimien alkaneen jo purra  ja vuoden 2017 käyttötalous vaikuttaa olevan selvästi aiempia vuosia parempi.  Kertaluonteisina kulukirjauksina joudumme kuitenkin käyttöä vailla olevien kiinteistöjen arvoihin tekemään alaskirjaukset, joten tulos kokonaisuudessaan jää  miinukselle.  Käyttötalouden positiivisuus on kuitenkin hyvä merkki. Tulot ovat riittäneet menoihin !

Kuumin keskustelunaihe vuoden alkupäivinä kunnassa on ollut kouluverkko ja sen tulevaisuus – sivujuonteena lukion jatko. Kuulemiset kylillä pidettiin, viimeisenä Rantsila 11.1. Kuulemisten välillä ehti jo kokoontua sivistyslautakunta ja kunnanvaltuustokin. Evästyksenä on ollut pääosin eri vaihtoehtojen esille tuominen.  Valmistelijat tahoillaan ovatkin laskeneet useita erilaisia vaihtoehtoja hyvine ja huonompine puolineen.  Näitä jo luottamushenkilöille ja Rantsilan kuntalaiskuulemisessa 11.1. ehdittiin esitelläkin.

Esille nousee vahvasti Jedu-yhteistyön kehittäminen niin lukion kuin yläkoulujenkin ratkaisuna.  Tällöin pyrkimyksenä on nopeasti ratkaista lukion jatko yhdistämällä toiminnot Piippolan Jedun tiloihin ja seuraavassa vaiheessa järjestää yläluokat Rantsilaa lukuun ottamatta samoihin tiloihin.  Tämä vaihtoehto tarjoaa melko pienellä investoinnilla asianmukaiset tilat sekä lukion opintotarjottimen kehittämisen pitkällä tähtäimellä tosi houkuttelevaksi.  Kehittämisen tulee olla vaiheittaista siten, että ensi syksyksi pyritään joihinkin yhteisiin kursseihin, seuraavana kaksoistutkinnon mahdollisuuteen ja jatkossa useitten eri oppilaitosten tarjonnan yhdistämisen mahdollistavan houkuttelevan opintotarjottimen aikaansaamiseen. Käyttöön on samalla otettava kaikki nykytekniikan suomat virtuaaliset opiskeluympäristöt ja mahdollisuudet paikasta riippumattomaan opiskeluun.  Yritämme kehittää jotain ihan uutta ja ainutlaatuista !    Päätöksenteko on nyt tähän suuntaan etenemässä !

 

Parempaa vuotta 2018  aloittamassa !

 

Pauli Piilma

Siikalatvan kunnanjohtaja

Pauli Piilma,
Kunnanjohtaja