Siikalatvan kunta
Search
Generic filters
Kylvä siemenesi Siikalatvalle

Tutustu Siikalatvan kirkkoihin

Siikalatvan kirkot

Siikalatvan seurakunta muodostuu Kestilän, Piippolan, Pulkkilan, Pyhännän ja Rantsilan entisistä seurakunnista. Siikalatvan jokaisella kirkonkylällä on oma kirkko.

Kirkkoherranvirasto
Pulkkilantie 11, 92600 Pulkkila

puh. 040 552 8989,
avoinna ma, ke, pe klo 9–13

Seurakunnan sähköpostiosoite on siikalatva@evl.fi.

Kestilän kirkko

Kestilän kirkko on ristikirkko. Kestilän kirkon rakennustyöt aloitettiin maaliskuussa 1854. Rakennustöitä johti Mikko Karjalahti Haapajärveltä, itseoppinut kirkonrakentaja, jonka monista kirkoista Kestilä on ensimmäinen. Perttulinpäivänä 24.8.1856 Piippolan kirkkoherra Wilhelm Österbladh vihki kirkon käyttöön. Kestilän kirkkoon mahtuu 400 henkilöä. Kestilän kirkon parkkipaikka on Kestilänraitin toisella puolella vastapäätä kirkkoa ja Kestilän hautausmaata.

Piippolan kirkko

Piippolan kirkko on puinen ristikirkko. Useiden vuosien työn jälkeen kirkko valmistui Simo Jylkän johdolla 1769. Kirkko vihittiin käyttöön uudenvuodenpäivänä 1770, jolloin kirkko sai nimekseen Magdalenan kirkko silloisen kruununprinsessan mukaan.Alun perin kirkko rakennettiin niin suureksi, että seurakuntalaiset mahtuisivat kerralla kirkkoon – istumapaikkoja oli 600. Piippolan kirkossa on tehty suuria korjauksia toista kymmentä.

Kirkon tapulissa on kirkkomuseo.
Piippolan kirkkoon mahtuu noin 300 henkilöä.
Kirkon parkkipaikka on kirkkoa vastapäätä, Keskustien toisella puolella.

Pulkkilan kirkko

Pulkkilan kirkkotarhassa on harvinaislaatuinen yhdistelmä: kahden kuulun arkkitehdin suunnittelemat eri-ikäiset tapuli ja kirkko. Tapulin on suunnitellut C. J. Engel. Tapuli valmistui 1843. Tasavartisen ristikirkon on suunnitellut Josef Stenbäck. Kirkko valmistui 1908. Rakennusmestarina toimi Jaakko Jäväjä Haapajärveltä.

Kirkkoa on korjattu vuosina 1928, 1962, 1975 ja viimeisin arkkitehtitoimisto Matti Klemolan suunnittelema peruskorjaus valmistui vuonna 2008.

Pulkkilan kirkkoon mahtuu 570 henkilöä.
Pulkkilan kirkkotarhan edessä on iso parkkipaikka.

Rantsilan kirkko

Rantsilan 1785 valmistuneen kirkon on suunnitellut Simon Jylkkä-Silven. Kirkko on tasavartinen ristikirkko ja esimerkki 1700-luvulle tyypillisestä puukirkkoarkkitehtuurista. Tapuli on siirretty vanhan kirkon vierestä, joten se on kirkkoa vanhempi.

Rantsilan kirkossa ovat taideaarteena aikansa kuuluisimman kirkkomaalarin Mikael Toppeliuksen maalaukset.

Rantsilan kirkkoon mahtuu noin 650 henkilöä.

Parkkipaikka Rantsilan seurakuntatalon edessä.

Kirkon tapulissa on kirkkomuseo.
Piippolan kirkkoon mahtuu noin 300 henkilöä.
Kirkon parkkipaikka on kirkkoa vastapäätä, Keskustien toisella puolella.

Skip to content