Siikalatvan kunta
Search
Generic filters
Kylvä siemenesi Siikalatvalle

Moottorin pärinää Siikalatvalla

Shell Piippola -ralli

Piippolassa on ajettu rallia vuodesta 2014 lähtien joka vuosi.  Alusta asti rallin yhtenä pää sponsorina on toiminut Shell Piippola, jonka mukaan ralli on saanut nimensä Shell Piippola ralli. Ensimmäisenä vuonna ralli ajettiin maaliskuussa, jonka jälkeen rallin ajankohdaksi on vakiintunut tammikuun alku. Ralli on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta, niin kilpailijoiden kuin katsojienkin keskuudessa. Ensimmäisessä rallissa osallistujia oli noin 60 ja vuoden 2017 kilpailussa jo 165. Kilpailu on saanut hyvää palautetta kilpailijoilta ja katsojilta. Kilpailijoita ralliin tulee ympäri suomea Helsingin ja Rovaniemen väliltä. Katsojia tapahtumaan tulee ympäri Suomea ja viime vuonna ”ammattikatsojia” tuli Ruotsista saakka. Vuoden 2018 V Shell Piippola ralli ajetaan 6.1.2018 Kilpailu on uuden R-Ralli sarjan ensimmäinen osakilpailu, joka tuo kisaan entistä enemmän mielenkiitoa. osallistuja määrä nousee lähelle 200 kilpailija paria. Kokonaisuudessaan tapahtuma tuo Piippolaan kisaviikonlopun aikana noin 1000-1200 ihmistä. Voidaan puhua merkittävästä tapahtumasta Siikalatvalla. Talkoolaisia tarvitaan noin 100, jotka tulevat Piippolasta ja lähialueilta.  Kilpailun vastuullinen järjestäjä on Ralli Team Kainuu ry.

Motocross-rata Kestilässä

Kestilästä löytyy Tervacross ry:n ylläpitämä crossirata. Tervacross ry on saanut nimensä rata-alueella ja sen lähellä sijaitsevista tervahaudoista. 

Rata on hiekkapohjainen, ei liian pehmeä, eikä kivinen. Pituutta löytyy noin mailin verran eli 1600 metriä, osa radasta on savipohjaista.  Radalta löytyy eri kokoisia hyppyreitä, stoppareita ja tiukkojakin mutkia. Rata soveltuu erittäin hyvin sekä aloittelijoille ja pienille kuskeille että kokeneemmillekin ajajille. Isoimmat hyppyrit on mahdollista kiertää. Tervacrossin radalla ja sen ympäristössä on järjestetty vuosittain Jussi-Pekka Vehviläisen ajoleirejä pienille ja isoille sekä Polarendurocupin osakilpailuja. Rata on avoin kaikille ajajille edullisesti. Lisätietoja ja ajankohtaisin ratatieto löytyy Facebookista Tervacross ry: sivuilta.

Lisätiedot myös: 

Jyrki Riikonen 040 5572 803

Jenni Riikonen 0400 688 564

Snowcross

MIkäli sinulla kysyttävää tai haluat vuokrata rataa tai lunastaa seuranne jäsenille käyttöoikeuden, ota yhteyttä mikko.aijala (a) pimy.fi. Rataa on mahdollista vuokrata myös muiden seurojen ja toimijoiden käyttöön, vaikka seuran omien ammuntapäivien tai seurakilpailujen järjestämistä varten. Tiedustelut vuokrauksesta mikko.aijala(at)pimy.fi tai juhani.paakkonen(at)pimy.fi

Muille seuroille tai muille halukkaille rataa voidaan vuokrata käyttöön seuraavin hinnoin: Seurojen tai muiden toimijoiden omat kilpailut (radan vuokra) perusmaksu 100 € + 50 €/tunti, lisäksi veloitetaan taulut käytön mukaisesti. Rataa vuokrattaessa toimitsijat radan käyttäjät (noin 3 hlöä) tulevat Piippolan Metsästysyhdistyksen ja Pulkkilan Erän toimesta.

Harjoitusammunnat muiden seurojen jäsenille 5 €/krt/jäsen, laskutus yhdellä laskulla suoraan seuralle, kirjanpidon mukaisesti. Yksittäisille muille halukkaille 5 €/krt, käteismaksuna ja kausimaksu 30 €/henkilö. Edellämainitut maksut oikeuttavat osallistumaan radalla pidettäviin valvottuihin harjoituksiin.

Nykyisen luotiaseille tarkoitetun radan lisäksi on alustavia suunnitelmia myös haulikkoradan rakentamiseen. 

Rantsilan ampumarata

Uusi ampumarata valmistuu kesällä 2018. Siellä on uusittu haulikkorata, kiväärirata sekä pienoiskiväärirata. Osoite: Pusulanperäntie, Rantsila

http://www.rantsilanriistamiehet.fi/toiminta/ampumajaosto/ampumarata/(link is external)

Kestilän Eräveikot ry

Kestilän Eräveikot toimii Kestilän alueella. Seura myy vieraslupia seuran jäsenten kanssa mestästäville. http://kestilaneraveikot.net/vierasluvat/(link is external)

Piippolan Metsästysyhdistys

Piippolan metsästysyhdistys ry on perustettu vuonna 1960. Perustava kokous kutsuttiin Piippolan kunnantalolle 15.5.1960. Tällä hetkellä yhdistyksessä on jäseniä noin 400. Metsästyspinta-ala on 38 500 hehtaaria. Siikalatvan kunnan Piippolan alueella on vain yksi metsästysseura, joka on hyvin harvinaista Suomessa. Kylän pinta-alasta 83 % on vuokrattu metsästysseuran käyttöön. Vuokrattuja palstoja on 880 kappaletta. Keskiarvopinta-ala on 44 ha palstalle. Vuokrasopimuksia on 425 kappaletta, joista toistaiseksi voimasssa olevia on 92 %. Hirviporukoita metsästysyhdistyksessä on kahdeksan ja hirvenpyytäjiä noin 150. Hirvenpyynnissä Piippolan metsästysyhdistys ry on yhteisluvissa Pulkkilan Erä ry:n kanssa. www.pimy.fi (link is external) tästä seuran Facebook(link is external)-sivulle.

Pulkkilan Erä

Pulkkilan Erä on yksi alueen isoimpia seuroja, jäseniä on yli 500.  Erä  on perustettu vuonna 1959, päätoimintaan kuuluvat riistanhoito, maanvuokraus, ampuma- ja nuorisotoiminta. Metsästysseura toimii Siikalatvan kunnassa Launolan, Pulkkilan ja Vornan kylien alueella. Metsästyspinta-ala on kohtalaisen suuri n. 40000 hehtaaria. Viime vuosina Pulkkilan Erä on panostanut erityisesti nuorisotoimintaan. Pulkkilan Erä myy sorsaluvat Uljualle. Ne voit lunastaa netin kautta tai Uljuan Kahvilalta. www.pulkkilanerä.fi (link is external) tästä seuran Facebook(link is external)-sivulle.

Rantsilan Riistamiehet

Rantsilan Riistamiehet on perustettu vuonna 1961, jäseniä on noin 400. Uusi ampumarata valmistuu kesällä 2018. Siellä on uusittu haulikkorata, kiväärirata sekä pienoiskiväärirata. Päätoimintaan kuuluvat riistanhoito, maanvuokraus, ampuma- ja nuorisotoiminta. Metsästyksessä pääpaino on hirvenpyynnissä. Metsästyspinta-alaa on nin 49 000 hehtaaria. Metsästysseura toimii vanhan Rantsilan kunnan alueella. www.rantsilanriistamiehet.fi(link is external)  tästä seuran Facebook(link is external)-ryhmään.

 

Skip to content