Siikalatvan kunta
Search
Generic filters
Kylvä siemenesi Siikalatvalle

Metsästä Siikalatvalla

Metsästys

Metsästys on suosittu harrastus Siikalatvalla, alueella on useita isoja metsästysseuroja. Sen lisäksi metsästämään pääsee Kurunnevan Riistamaalle, jonne myydään lupia fasaanijahtia varten. Kurunneva onkin suosittu kohde koirankouluttajien parissa. 

Ampumaradat

Rahka-Ahon ampumarata valmistui kesällä 2013. Modernilla ampumaradalla on mahdollisuus ampua sekä paikallaan olevaan, että liikkuvaan maaliin 50, 75 ja 100 metrin matkoilta. Osoite: Rahka-ahontie 110, 92620 PIIPPOLA

MIkäli sinulla kysyttävää tai haluat vuokrata rataa tai lunastaa seuranne jäsenille käyttöoikeuden, ota yhteyttä mikko.aijala (a) pimy.fi. Rataa on mahdollista vuokrata myös muiden seurojen ja toimijoiden käyttöön, vaikka seuran omien ammuntapäivien tai seurakilpailujen järjestämistä varten. Tiedustelut vuokrauksesta mikko.aijala(at)pimy.fi tai juhani.paakkonen(at)pimy.fi

Muille seuroille tai muille halukkaille rataa voidaan vuokrata käyttöön seuraavin hinnoin: Seurojen tai muiden toimijoiden omat kilpailut (radan vuokra) perusmaksu 100 € + 50 €/tunti, lisäksi veloitetaan taulut käytön mukaisesti. Rataa vuokrattaessa toimitsijat radan käyttäjät (noin 3 hlöä) tulevat Piippolan Metsästysyhdistyksen ja Pulkkilan Erän toimesta.

Harjoitusammunnat muiden seurojen jäsenille 5 €/krt/jäsen, laskutus yhdellä laskulla suoraan seuralle, kirjanpidon mukaisesti. Yksittäisille muille halukkaille 5 €/krt, käteismaksuna ja kausimaksu 30 €/henkilö. Edellämainitut maksut oikeuttavat osallistumaan radalla pidettäviin valvottuihin harjoituksiin.

Nykyisen luotiaseille tarkoitetun radan lisäksi on alustavia suunnitelmia myös haulikkoradan rakentamiseen. 

Rantsilan ampumarata

Uusi ampumarata valmistuu kesällä 2018. Siellä on uusittu haulikkorata, kiväärirata sekä pienoiskiväärirata. Osoite: Pusulanperäntie, Rantsila

http://www.rantsilanriistamiehet.fi/toiminta/ampumajaosto/ampumarata/(link is external)

Kestilän Eräveikot ry

Kestilän Eräveikot toimii Kestilän alueella. Seura myy vieraslupia seuran jäsenten kanssa mestästäville. http://kestilaneraveikot.net/vierasluvat/(link is external)

Piippolan Metsästysyhdistys

Piippolan metsästysyhdistys ry on perustettu vuonna 1960. Perustava kokous kutsuttiin Piippolan kunnantalolle 15.5.1960. Tällä hetkellä yhdistyksessä on jäseniä noin 400. Metsästyspinta-ala on 38 500 hehtaaria. Siikalatvan kunnan Piippolan alueella on vain yksi metsästysseura, joka on hyvin harvinaista Suomessa. Kylän pinta-alasta 83 % on vuokrattu metsästysseuran käyttöön. Vuokrattuja palstoja on 880 kappaletta. Keskiarvopinta-ala on 44 ha palstalle. Vuokrasopimuksia on 425 kappaletta, joista toistaiseksi voimasssa olevia on 92 %. Hirviporukoita metsästysyhdistyksessä on kahdeksan ja hirvenpyytäjiä noin 150. Hirvenpyynnissä Piippolan metsästysyhdistys ry on yhteisluvissa Pulkkilan Erä ry:n kanssa. www.pimy.fi (link is external) tästä seuran Facebook(link is external)-sivulle.

Pulkkilan Erä

Pulkkilan Erä on yksi alueen isoimpia seuroja, jäseniä on yli 500.  Erä  on perustettu vuonna 1959, päätoimintaan kuuluvat riistanhoito, maanvuokraus, ampuma- ja nuorisotoiminta. Metsästysseura toimii Siikalatvan kunnassa Launolan, Pulkkilan ja Vornan kylien alueella. Metsästyspinta-ala on kohtalaisen suuri n. 40000 hehtaaria. Viime vuosina Pulkkilan Erä on panostanut erityisesti nuorisotoimintaan. Pulkkilan Erä myy sorsaluvat Uljualle. Ne voit lunastaa netin kautta tai Uljuan Kahvilalta. www.pulkkilanerä.fi (link is external) tästä seuran Facebook(link is external)-sivulle.

Rantsilan Riistamiehet

Rantsilan Riistamiehet on perustettu vuonna 1961, jäseniä on noin 400. Uusi ampumarata valmistuu kesällä 2018. Siellä on uusittu haulikkorata, kiväärirata sekä pienoiskiväärirata. Päätoimintaan kuuluvat riistanhoito, maanvuokraus, ampuma- ja nuorisotoiminta. Metsästyksessä pääpaino on hirvenpyynnissä. Metsästyspinta-alaa on nin 49 000 hehtaaria. Metsästysseura toimii vanhan Rantsilan kunnan alueella. www.rantsilanriistamiehet.fi(link is external)  tästä seuran Facebook(link is external)-ryhmään.

 

Skip to content