Vapun jälkeistä elämää!

02.05.2018

Kalenterin mukaan vappu on taas ohitettu ja sään puolesta ilmat vähälumiset, mutta sateiset. Pahimmat tulvat ehkä vielä lähimmän viikon jälkeen edessäpäin.  Sateista riippuu paljon, mutta Siikajoen yläjuoksulla vielä luntakin on sulamatta.

Lähiviikkojen kalenteri näyttää kunnassa  työntäyteiseltä vaikkakin rikkonaiselta lyhyitten viikkojen vuoksi.  Vappu ja helatorstai sattuvat peräkkäisille viikoille ja arkipäiviin.  Viikko alkaa surullisissa merkeissä Yt-neuvottelujen alkaessa Siikalatvan ruokapalveluyhtiössä. Korjausliike on tehtävä vaikka se tarkoittaa pahimmassa tapauksessa henkilökunnan vähentämistä pysyvästi. Asia selviää toukokuun kuluessa käytävien neuvottelujen jälkeen. 

Kouluasioissa tapahtuu myös paljon. Kouluverkkotyöryhmä kokoontuu pohtimaan yläkouluratkaisuja ja tutustuu samalla koulurakennusten kuntoon eri puolilla kuntaa. Pulkkilan alakoulun osalta hankeryhmä kokoontuu tilaratkaisun ja sijoituspaikan pohtimisen tiimoilta. Hyviä ideoita ja rohkeutta ratkaisuihin tarvitaan viranhaltijoilta ja luottamusmiehiltä. Seuraavalla viikolla jatketaan uuden lukion suunnittelua. 

Positiivista ja uutta tapahtuu paljon. Keskiviikkona haastatellaan teknisen johtajan viran hakijoita. Aimolle haetaan seuraajaa ja toivomme ratkaisun löytyvän sellaisella aikataululla, että uusi valittava henkilö pääsisi jo heinäkuussa perehtymään tehtäväkenttäänsä. Kyseessä on yksi avaintehtävistä ja henkilöistä tulevan kunnan kehityksen osalta myös uuden maakuntamallin aikana. Tekninen toimi kokonaisuudessaan säilyy kuntien hoidossa jatkossakin.  Osa töistä ostetaan ulkoa, mutta hankinta ja valvonta jää tältäkin osalta kunnalle. Työsarkaa siis riittää.

Viikon lopulla valtuusto kokoontuu miettimään syntyjä syviä konsultin johdolla - mietitään yhteisiä arvoja ja tulevien päätösten pohjaa. Pysytäänkö nykystrategiassa vai tehdäänkö isompi päivitys. Kuntalain mukaan kuntastrategia on päivitettävä ainakin kerran valtuustokaudessa eli jokaisen valtuuston kädenjäki näkyy siinä enemmän tai vähemmän.

Seuraavalla viikolla kokoonnutaan taas yrittäjien aamukahveille tiistaina 8.5.2018 klo 8.-9.00 Kestilän Teboililla.  Kunnan yrittäjät ovat tervetulleet tilaisuuteen, jonka teemana tällä kertaa on Leaderin yritysrahoituspalvelut, joilla onkin ollut kunnassamme hyvä kysyntä.  Paikalla myös kunnan virkamiesjohto sekä yritysasiamies vastaamassa ajankohtaisiin kysymyksiin.  Tulkaahan paikalle ! 

Kestilässä tavataan

 

Pauli Piilma

Siikalatvan kunnanjohtaja

Pauli Piilma,
Kunnanjohtaja