Siikalatvan kunta
Search
Generic filters
Kylvä siemenesi Siikalatvalle

Alaskan paluumuuttaja viihtyy Siikalatvalla

Kaikki olivat sitä mieltä, että älkää hullut lähtekö sinne Suomeen. Halusimme Hannun kanssa, että lapset kasvavat suomalaisiksi, kunnan työllisyysvastaava ja Kyvyt käyttöön -projektin päällikkö Helena Repo kertailee vuosituhannen vaihteen tunnelmiaan.

-Kaikki olivat sitä mieltä, että älkää hullut lähtekö sinne Suomeen. Halusimme Hannun kanssa, että lapset kasvavat suomalaisiksi, kunnan työllisyysvastaava ja Kyvyt käyttöön -projektin päällikkö Helena Repo kertailee vuosituhannen vaihteen tunnelmiaan.
Revon perhe kerkesi asua viisi vuotta Alaskassa, heidät vei sinne Helenan voittama Creen card.
-Myytiin silloin kaikki, otettiin matkalaukut sekä lapset ja lähdettiin, Helena kuvailee heittäytymistä isoon maailmaan.
Ensin Revon perhe muutti Kaliforniaan, josta matka jatkui reilun vuoden jälkeen Alaskaan.
-Se oli hieno kokemus koko perheelle, palattuani olin seitsemän vuotta Ojantakasen perhekodilla kotikoulussa. Sieltä siirryin hankemaailmaan.

Nyt Repo on käynnistämässä uutta hanketta. Kyvyt käyttöön – hankkeen tarkoitus on kehittää alueen työllistämisprosesseja ja palveluita yhteistyössä kuntien, yritysten, yhdistysten sekä koulutuksenjärjestäjien kanssa sekä kehittää joustavia toimintamalleja äkillisiin työelämän muutoksiin.
Tarkoitus on luoda alueelle yritysten ja yhteisöjen yhteistyöverkosto. Hanke kehittää tuetun työllistymisen mallia yhteistyöverkostossa.

Skip to content