Kylvä siemenesi Siikalatvalle

Näyttelyt

HÄTÄMAAN TIETÄJÄ -näyttely esillä koko laajuudessaan
Kestilän kirjastossa huhtikuun loppuun saakka!

Juho Luomajoen (1843 – 1914), eli Hätämaan tietäjän elämästä ja työstä kertova näyttely toteutettiin vuonna 2020 Siikalatvan kunnan toimesta Suomen kulttuurirahaston tuella, ja yhteistyössä Museo- ja tiedekeskus Luupin kanssa. Näyttelykokonaisuuteen kuuluu kahdeksan rullajulisteen lisäksi taulu, johon on painettu Rurik Calamniuksen runo Hätämaan tietäjästä sekä Hätämaan omistamia esineitä Piippolan kotiseutumuseon, Viitainahon, kokoelmista. Lisäksi video, jossa 1960-luvulla nauhoitettuja tarinoita Hätämaan tietäjästä aikalaisten kertomana.

Museoesineet nähtävillä vain Kestilän kirjastossa!

 

Paula Moilanen:  MÄNNYNKAARNA -HAHMOT
Ennennäkemätön kaarnanäyttely siirtyy kuun vaihteessa Pulkkilan kirjastosta Piippolan kirjastoon huhtikuun ajaksi. Tervetuloa!

 

Jokihelmen opiston kuvataidekerhon kevätnäyttely

  • Piippolan kirjastossa 4.3.-18.3.

 Ohjeet näytteilleasettajille Siikalatvan kirjastoissa

  • Kaikista Siikalatvan neljästä kirjastosta voi varata näyttelytilaa. Varauspyynnöt lähetetään kulttuurisihteerille taina.jordan@siikalatva.fi. Varauksen vahvistuessa sovitaan myös näyttelyn pystytys- ja purkuajat.
  • Lähetä varauspyynnön mukana tiedot näyttelystäsi ja mielellään myös kuva jostakin työstäsi. Voimme käyttää kuvaa nettisivullamme ja muussa tiedottamisessa näyttelyihin liittyen.
  • Kulttuuritoimi huolehtii näyttelyn tietojen laittamisesta kunnan tapahtumakalenteriin ja Siikalatvan kirjasto- ja kulttuuritoimen facebook-sivulle.
  • Näyttelyt voivat olla myyntinäyttelyitä, mutta myyjä ja ostaja sopivat kaupan keskenään. Hinnat ja myyjän yhteystiedot on oltava hyvin esillä esimerkiksi teosluettelossa jonka näytteilleasettaja tekee itse ja toimittaa kulttuuritoimelle.
  • Kunta tarjoaa näyttelytilan maksutta käyttöön, mutta emme vakuuta teoksia.
  • Näytteilleasettaja voi halutessaan pitää näyttelynavajaiset kirjaston aukioloaikoina, ajankohta pitää sopia etukäteen kirjaston henkilöstön kanssa. Näytteilleasettaja huolehtii itse avajaisten järjestelyistä.

Kunnan taidekokoelma

Siikalatvan kunnan omistamaan taidekokoelmaan kuuluu yli 70 taideteosta 40 taiteilijalta useilta eri vuosikymmeniltä. Valtaosa teoksista on esillä kunnan kiinteistöissä, esimerkiksi kouluissa.

 

Liitetyt tiedostot
Suurenna fonttia
Vaihda kontrastia