Kylvä siemenesi Siikalatvalle

Nähtävyydet

Leskelässä, valtatien varressa sijaitsee Suomen keskipisteen merkkinä 1958 pystytetty kivipaasi, sekä valtioneuvoston Suomi 100-hankkeen tilaama taideteos Maannapa. Teoksen on suunnitellut ja toteuttanut Siikalatvan Mankilassa asuva kuvataiteilija Tero Mäkelä. Näiden teosten kanssa samassa Kairanmaatalon pihapiirissä sijaitsee myös piippolalaislähtöisen kuvanveistäjä Tapio Junnon pronssiteos Isännät ja isäntien varjot.

Suomen sodan 1808-1809 muistomerkki sijaitsee Pulkkilan keskustassa noin 600m kirkosta etelään. Alue on myös kivikautinen asuinpaikka josta on löydetty useita kivikautisia esineitä.

Rantsilan raitti on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen ympäristö. Raitin varren puurakennukset ovat pääosin 1800-ja 1900-lukujen vaihteesta.

Rantsila tunnetaan patsaspitäjänä.1980 ja -90 -lukujen taitteessa kansalaisopiston ryhmä valmisti useita Rantsilan historiaan ja seuraperinteeseen liittyviä patsaita joita on sijoitettu Rantsilan kylälle. Lisätietoa Rantsilan patsaista ja muistomerkeistä.

Mankilan kylätalon pihalla on yksi kahdeksasta Pohjavirta –hankkeen teoksesta, yhteisötaiteellinen veistospari Mankilan kyläjätit.

Kaikilla neljällä Siikalatvan kirkonkylällä on myös kotiseutumuseot, ne ovat avoinna lähinnä kesäkuukausina.

Siikalatvan neljä puukirkkoa ja niiden alttarimaalaukset ovat merkittäviä nähtävyyksiä. Tarkemmat tiedot kirkoista: Siikalatvan seurakunta.

Siikalatvan kunnan alueella on myös useita luontokohteita jotka sopivat monipuolisesti ulkoiluun kaikkina vuodenaikoina.

Suurenna fonttia
Vaihda kontrastia