Taidenäyttelyt

SYYSKUUSSA Kestilän kirjastossa:

Maija Keränen - Maalauksia monikulttuurisuudesta

Maija Keränen on kajaanilainen kuvataiteilija, joka on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta ja toiminut kuvaamataidon opettajana ja vapaana taiteilijana 1980-luvulta saakka. Näyttely esittelee Maija Keräseltä kainuulaisten maahanmuuttajien muotokuvia sekä joitakin uusimpia asetelmamaalauksia.

MARRASKUUSSA Rantsilan kirjastossa:

Jussi Valtakari - Tyypit

Kuvanveistäjä Jussi Valtakari (s.1955 Lauritsala) asuu ja työskentelee Taivalkoskella, jonne hän päätyi Lahden ja Limingan taidekoulujen kautta. Oulun aluetaidemuseon kiertonäyttely esittelee Valtakarin uusia pienveistoksia, jossa räväkkä pop-taide yhdistyy kansanperinteeseen. 

 

Ohjeet näytteilleasettajille Siikalatvan kirjastoissa

  • Kaikkista Siikalatvan neljästä kirjastosta voi varata näyttelytilaa. Varauspyynnöt lähetetään kulttuurisihteerille taina.jordan@siikalatva.fi. Varauksen vahvistuessa sovitaan myös näyttelyn pystytys- ja purkuajat.
  • Lähetä varauspyynnön mukana tiedot näyttelystäsi ja mielellään myös kuva jostakin työstäsi. Voimme käyttää kuvaa nettisivullamme ja muussa tiedottamisessa näyttelyihin liittyen.
  • Kulttuuritoimi huolehtii näyttelyn tietojen laittamisesta kunnan tapahtumakalenteriin ja Siikalatvan kirjasto- ja kulttuuritoimen facebook-sivulle.
  • Näyttelyt voivat olla myyntinäyttelyitä, mutta myyjä ja ostaja sopivat kaupan keskenään. Hinnat ja myyjän yhteystiedot on oltava hyvin esillä esimerkiksi teosluettelossa jonka näytteilleasettaja tekee itse ja toimittaa kulttuuritoimelle.
  • Kunta tarjoaa näyttelytilan maksutta käyttöön, mutta emme vakuuta teoksia.
  • Näytteilleasettaja voi halutessaan pitää näyttelynavajaiset kirjaston aukioloaikoina, ajankohta pitää sopia etukäteen kirjaston henkilöstön kanssa. Näytteilleasettaja huolehtii itse avajaisten järjestelyistä.

 

Kunnan taidekokoelma

Siikalatvan kunnan omistamaan taidekokoelmaan kuuluu yli 70 taideteosta 40 taiteilijalta useilta eri vuosikymmeniltä.

Tekijänoikeudellisista syistä itse taideteoksia ei voida esittää kuvina verkkosivulla, mutta teokset on listattu luetteloon TAIDEKOKOELMA.