Taidenäyttelyt

Taidenäyttelyt

Heinäkuussa Maija Kantasen keramiikkaa Piippolan kirjastossa 2.-31.7. kirjaston aukioloaikoina.

 

Siikalatvan kunnan alueella juhlistetaan Kuvataiteen päivää 10.7. ja osallistutaan suureen maalaustapahtumaan.

Useat siikalatvaset taiteilijat osallistuvat päivään avoimin ovin;

Kestilä:

klo 12-18 Työhuonenäyttely, Keramiikkataide Maija Kantanen, keramiikkaveistoksia, mehiläisvahamaalauksia ja työnäytöksiä. Härmäntie 5, 92700 Kestilä

Piippola:

klo 16-19 Museopiknikissä mm. ohjattua maalausta kaikenikäisille Viitainaholla. Iisalmentie, 92620 Piippola

klo 13-17 Elina Karimäen taidetta nuorisoseuralla. Nuorisoseurantie, 92620 Piippola

Pulkkila:

klo 10-17 Seija ja Matti Takalon avoimet ovet pihalla ja pirtissä. Esillä kuvataidetta, puuveistoksia. Myös vuolusorvausta. Ojakallentie 6, 92600 Pulkkila.

Haapavesi:

klo 12-16 Yhteisnäyttely Elvi Nevala ja Vili Nevala, reliefejä ja maalauksia. Pulkkilantie 655, 86600 Haapavesi

Rantsila:

klo 11-16 Marjatta Väänäsen Lasihelmi – Galleriassa maalauksia, lasitöitä, keramiikkaa, kivikoruja, käsitöitä, kortteja ym. Pihalla on ympäristötaidetta ja vanhoja traktoreita. Kiljontie 758, 92500 Rantsila

Sipola:

klo 11-16 Rosenbergillä esillä Marika Rosenbergin ja Sylvi Karlingin maalauksia. Mehu ja keksitarjoilu. Sipolantie 25, 92520 Sipola

 

Kunnan taidekokoelma

Siikalatvan kunnan omistamaan taidekokoelmaan kuuluu yli 70 taideteosta 40 taiteilijalta useilta eri vuosikymmeniltä.

Tekijänoikeudellisista syistä itse taideteoksia ei voida esittää kuvina verkkosivulla, mutta teokset on listattu luetteloon TAIDEKOKOELMA.

 

 

Ohjeet näytteilleasettajille Siikalatvan kirjastoissa

  • Kaikkista Siikalatvan neljästä kirjastosta voi varata näyttelytilaa. Varauspyynnöt lähetetään kulttuurisihteerille taina.jordan@siikalatva.fi. Varauksen vahvistuessa sovitaan myös näyttelyn pystytys- ja purkuajat.
  • Lähetä varauspyynnön mukana tiedot näyttelystäsi ja mielellään myös kuva jostakin työstäsi. Voimme käyttää kuvaa nettisivullamme ja muussa tiedottamisessa näyttelyihin liittyen.
  • Kulttuuritoimi huolehtii näyttelyn tietojen laittamisesta kunnan tapahtumakalenteriin ja Siikalatvan kirjasto- ja kulttuuritoimen facebook-sivulle.
  • Näyttelyt voivat olla myyntinäyttelyitä, mutta myyjä ja ostaja sopivat kaupan keskenään. Hinnat ja myyjän yhteystiedot on oltava hyvin esillä esimerkiksi teosluettelossa jonka näytteilleasettaja tekee itse ja toimittaa kulttuuritoimelle.
  • Kunta tarjoaa näyttelytilan maksutta käyttöön, mutta emme vakuuta teoksia.
  • Näytteilleasettaja voi halutessaan pitää näyttelynavajaiset kirjaston aukioloaikoina, ajankohta pitää sopia etukäteen kirjaston henkilöstön kanssa. Näytteilleasettaja huolehtii itse avajaisten järjestelyistä.