Pestipäivät suuri mahdollisuus yrityksille ja julkiselle taholle

01.02.2019

Mitkä pestipäivät           

Olin mukana Oulun yliopistolla järjestettävillä pestipäivillä 31.1.2019. Paikalla oli reilut 130 yritystä ja julkista tahoa esittelemässä opiskelijoille avoimista työpaikoista. Yritysten ja opiskelijoiden vuorovaikutusten lisäksi päivään kuului mielenkiintoisia luentoja ja ministeri Sanni Grahn-Laasosen vierailu.

Huomioita opiskelijoista

Innokkaat eri vuosikurssien positiivisella asenteella olevat opiskelijat tulivat rohkeasti juttusille kertomaan omista toiveistaan. Merkille pantava oli se, että tekniset alat eivät ole enää poikien juttu, vaan sitä valtaamassa ovat naisopiskelijat. Keskustelujen kautta huomasi, miten fiksuja ja motivoituneita nuoret ovat ottamaan vastaan monenlaisia haasteita ja pystyvät tuomaan aivan uudenlaista draivia yritysten arkeen.

Kokemuksia päivästä

Päivän aikana pääsi jakamaan infoa ainakin sadalle opiskelijalle alueen vahvuuksista ja työpaikoista. Kukaan ei sanonut, että etäisyys Oulusta olisi liian kaukana. Keskeistä on se millaista positiivista viestiä alueesta pystymme kertomaan ja millaisia haastavia töitä tai projekteja pystymme tarjoamaan. Sain myös markkinoida suoraan aluetta rakennustekniikan ja konepuolen vastuuopettajalle sekä myös opettajien koulutuksesta vastaavalle vastuuopettajalle. Saimpa morjestaa myös ministeriä ja keskutella virtuaalisuuden mahdollisuuksista opetuksessa ja yritysten kehittämiseessä.

Miten saamme jatkossa päivistä enemmän

Seuraavilla pestipäivillä meillä pitää olla mukana yritysten ja julkisten tahojen edustajia yhteisellä osastolla kunnittain. Osastojen visuaalisuuteen kannattaa panostaa ja opiskelijoille pitää pystyä kertomaan konkreettisista mahdollisuuksista. Työpaikkojen markkinoinnin lisäksi pystymme tekemään nostoja alueemme vahvuuksista asuinpakkana ja paikkana, minne voisi perustaa oman innovatiivisen yrityksen.

 

YES! UPEA PÄIVÄ

Mukavaa ja aurinkoista helmikuuta!

Ismo