Kevät keikkuen tulevi !

09.04.2018

Päivä pitenee ja valon määrä kasvaa huiman nopeasti !  Ennätyshanget sulavat yläjuoksulla  ja tulvia on odotettavissa . Ely-keskuskin  jo varoittelee alustavasti asiasta.  Puolivälissä huhtikuuta lienee jo vettä paljon - toivottavasti vain Uljuassa ja jokiuomassa - huonommassa tapauksessa pelloilla ja teillä. Vähälamujärven alapuolella tie oli poikki jo tätä kirjoittaessa ja tilanne oli pahenemaan päin. Nyt on korkea aika siirrellä rehupaalit pois tulevilta tulva-alueilta ja varautua hoitamaan kotihoidon asiakkaat mahdollisesta tulvasta huolimatta. Toivotaan, että pahemmalta vältytään - niin ihmisten kuin omaisuudenkin osalta.  

Ensimmäiset joutsenet ovat jo ilmestyneet vaikka pälvipaikkoja ei paljoa pelloilla vielä  näy.  Vaakunalintumme  on  kaunis ja komea, mielestäni  veistoksellinen ilmestys. 

Veistoksia ja  kulttuuria on kevään iloksi ollut paljon esillä eri puolilla kuntaa. Maaliskuussa Kestilässä kirjastolla Maija Kantasen keramiikkaa, Pulkkilassa Reijo Kankariston näyttely, Rantsilassa Jorma Luhdan mainio valokuvanäyttely ja lisää on luvassa. Kestilässä huhtikuussa Jouko Alapartasen piirroksia ja ennennäkemättömiä maalauksia 2017 vuodelta.  Piippolan kirjastossa Jokihelmen opiston kuvataidekerhon näyttely ja Pulkkila-salissa Paula Moilasen  Uljuan uljaat- ajopuueläimet esillä.  Siikalatvalla on ollut  kulttuurin osalta rikas kevät.  Ilolla olen tämän pannut  merkille !

Tulvia odotellessa ja varautuessa !

Pauli Piilma

Siikalatvan kunnanjohtaja

Pauli Piilma,
Kunnanjohtaja