Kesä ja pitäjäpäivät ovat taas käsillä

25.06.2018

 

Juhannus on takanapäin ja kesälomat monilla jo alkaneet.  Siikalatvan perinteistäkin  perinteisemmät  pitäjäpäivät järjestetään taas  kaikilla kirkonkylillä. Tradition  mukaan Kestilä aloittaa 28.6., Piippola ja Rantsila seuraavina ja Pulkkila päättää ohjelmiston su 22.7.  Koko loma-ajan on monenlaista ohjelmaa Siikalatvalla.  Tänä vuonna erityisesti taidenäyttelyt ja kulttuuri ovat vahvasti esillä. 

Kesän ohjelmistojen  järjestämisessä ovat eri kirkonkylien aktiivit tehneet taas ison työn. Kuuroille korville ovat kaikuneet esitykset yhden kuntakohtaisen tapahtuman järjestämisestä , kun kukin vanha pitäjä on halunnut omat ohjelmansa ja päivänsä pitää. Vielä on aktiiveja riittänyt kaikilla kylillä.  Kunnan virkakunnan puolesta on suuren työn ja vastuun taas tänäkin kesänä kantanut kulttuurisihteeri Taina Jordan , kun me muut virkaihmiset selviämme parilla avauspuheenvuorolla ja läsnäololla viihtymässä yleisönä.

Tämän kesän uusi juttu on Siikalatva kutsuu hankkeen Heikki Savikosken organisoimat tutustumisretket eri kirkonkylille, Kestilä 30.6., Piippola 2.7., Rantsila 13.7. ja Pulkkila 20.7.2018.  Mukaan mahtuu bussilastillinen ensimmäiseksi ilmoittautuneita.  Tässä avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua kotikunnan eri kirkonkyliin asiantuntevalla opastuksella ja ihan ilmaiseksi hyvässä seurassa - ilmoittautukaa. Vinkatkaa  myös mahdollista paluumuuttoa pohtiville esittelykierroksesta -  kunnan vapaat tontit esitellään kierroksilla ! 

Muutokset virkakunnassa jatkuvat edelleen. Rantsila päiville on varattu 14.7.2018  Lehmikankaan Aimolle pitäjäpäiväpuheen pito viimeisen kerran virkamiehenä - kannattaa käydä kuulemassa.  Muutenkin Rantsilassa on vahva  ohjelmatarjonta viikon aikana.  Seuraavana kesänä onkin sitten Aimon seuraaja äänessä kertomassa uusista tuulista. 

Valtuusto ja kunnanhallitus ovat heinäkuun kokoustauolla ja myös  kunnantalo Pulkkilassa on suljettuna  9.-29.7.2018.  

 

Aktiivista ja rentouttavaa kesää ja kesälomaa kuntalaisille toivottaen

 

Pauli Piilma

Kunnanjohtaja

Siikalatvan kunta

 

 

Pauli Piilma,
Kunnanjohtaja