Kirjailijavieras Aki Pulkkanen - Pohjolan joulu

Tapahtuma-aika: 

27.11.2019 klo 18:00

Tapahtumapaikka: 

Rantsilan kirjasto

Tapahtuman järjestäjä: 

Rantsila-seura

Järjestäjän yhteystiedot: 

http://www.rantsila.fi/

Kirjailijavieras Aki Pulkkanen kertoo Pohjois-Pohjanmaan joulun perinteistä keskiviikkona 27.11.2019 klo 18.00 Rantsilan kirjastolla. Tilaisuus on kaikille avoin, ja pidetyistä kummitusluennoistaan tunnettua Pulkkasta kannattaa tulla kuuntelemaan vähän kauempaakin.

“Onko täällä kilttejä lapsia?” kysyy joulupukki tai joskus myös pukin mukana kulkeva sarvipää. Kuka löytää puurosta mantelin tai suolalla koristellusta kuusesta vihreän kurkun? Miksi Oulun lumisilla kaduilla kulki tiernapoikien mukana kyyppä Kiinanmaalta, ja kuka kakkaa jouluseimen takana? Mistä tiedetään, että joulupukki asuu Korvatunturilla?

Pulkkasen palkittu ja kiitelty, marraskuussa 2018 julkaistu kirja Pohjolan joulu johdattaa tuttuihin jouluperinteisiin ja kertoo kiehtovasti niiden yllättävät taustat: kotimaiseksi luultujen jouluperinteiden takana on kansainvälinen tapojen ja uskomusten kudelma. Pohjoispohjalaiset tarinat ja kauneimmat valokuvat entisajan joulunvietosta tempaavat lukijan mukaansa suomalaisen joulun salaisuuksiin ja muistoihin.

Joululuennon jälkeen tarkastelet kotiemme joulukoristeita, perinteitä ja ruokia uusin silmin. Aito joulumielikin saattaa alkaa orastaa mukavalla tavalla.

Tervetuloa!

Kunnantie 1 92500 Rantsila