Blogi

Blogi

Siikalatva näyttävästi esillä Oulun Rakentajamessuilla 12.-14.4.2019

Miten mukana rakentajamessuilla?  

Siikalatva oli mukana Oulun Rakentajamessuilla omalla osastolla. Näyttävä osasto rakennettiin näppärästi koottavista elementeistä. Messuja varten tehtiin esite Siikalatvalla olevista yritystonteista, omakotitalo- ja vapaa-ajan tonteista sekä yleisesite elinkeinotoimesta. Osastolla jaettiin esitteiden lisäksi tarrakiinnitteisiä näytönpuhdistajia. Messuosastoa markkinoitiin SOMESSA, Kalevassa sekä paikan päällä livenä messukuulutuksissa. Esittelijöinä oli asiantuntijoita kunnasta, Jedusta, yrityksistä ja seutukunnasta.

Yleisön palaute ja potentiaaliset asiakkaat

Siikalatva ei ollut monelle nimenä tuttu, eikä sitä oikein osattu asemoida maantieteellisesti. Kun tarkemmin sijainti kerrottiin, niin lähes jokainen sanoi ajaneensa siitä ohi useaan kertaan. Osastollamme kävi todella paljon nuoria pariskuntia, eläkeläisiä ja yritysten edustajia tutustumassa omakotitalo- ja vapaa-ajantontteihin, yritystontteihin sekä alueella mahdollisesti vapaana oleviin kunnostettaviin omakotitaloihin. Keskustelun kautta saimme useita konkreettisia yhteystietoja, joille pitää toimittaa tarkempaa tietoa tarjonnasta ja kunnan palveluista. Ehdottoman kova vetonaula on valtuuston päätös, joka mahdollistaa tiettyjen tonttien myymisen 1 eurolla omakotirakentajille ja 10 eurolla yritysasiakkaille. Alueen logistista sijaintia ja sopivaa etäisyyttä Ouluun pidettiin suurena vahvuutena.

Miten eteenpäin?

Kunnan ja elinkeinojen markkinointi on aivan keskeistä tunnettavuuden ja houkuttelevuuden näkökulmasta. Vaikka meillä olisi infra kunnassa ja palvelut järjestetty, niin asiakkaita on vaikea saada ilman monipuolista markkinointia. Meidän pitää jatkossa olla esillä monella tavalla eri tapahtumissa ja tehdä kuntaa sekä elinkeinoja tunnetuksi. Markkinoinnissa kannattaa mennä reilusti etukenossa ja uskaltaa laittaa kuntana itsensä likoon. Kun saamme kehitystyöhön jatkossa mukaan entistä laajemmin kunnan eri vastuualueet, opiskelijat ja sidosryhmät, niin Siikalatvan elinvoimaisuus vahvistuu. Kun meitä on mukana osaava, innostunut ja sitoutunut henkilöstö ja ammattitaitoinen verkosto, niin kaikki tavoitteet ovat saavutettavissa monipuolisen kehitystyön avulla.

MESSUTERVEISIN

Ismo Mäkeläinen

      

Pestipäivät suuri mahdollisuus yrityksille ja julkiselle taholle

01.02.2019

Mitkä pestipäivät           

Olin mukana Oulun yliopistolla järjestettävillä pestipäivillä 31.1.2019. Paikalla oli reilut 130 yritystä ja julkista tahoa esittelemässä opiskelijoille avoimista työpaikoista. Yritysten ja opiskelijoiden vuorovaikutusten lisäksi päivään kuului mielenkiintoisia luentoja ja ministeri Sanni Grahn-Laasosen vierailu.

Huomioita opiskelijoista

Innokkaat eri vuosikurssien positiivisella asenteella olevat opiskelijat tulivat rohkeasti juttusille kertomaan omista toiveistaan. Merkille pantava oli se, että tekniset alat eivät ole enää poikien juttu, vaan sitä valtaamassa ovat naisopiskelijat. Keskustelujen kautta huomasi, miten fiksuja ja motivoituneita nuoret ovat ottamaan vastaan monenlaisia haasteita ja pystyvät tuomaan aivan uudenlaista draivia yritysten arkeen.

Kokemuksia päivästä

Päivän aikana pääsi jakamaan infoa ainakin sadalle opiskelijalle alueen vahvuuksista ja työpaikoista. Kukaan ei sanonut, että etäisyys Oulusta olisi liian kaukana. Keskeistä on se millaista positiivista viestiä alueesta pystymme kertomaan ja millaisia haastavia töitä tai projekteja pystymme tarjoamaan. Sain myös markkinoida suoraan aluetta rakennustekniikan ja konepuolen vastuuopettajalle sekä myös opettajien koulutuksesta vastaavalle vastuuopettajalle. Saimpa morjestaa myös ministeriä ja keskutella virtuaalisuuden mahdollisuuksista opetuksessa ja yritysten kehittämiseessä.

Miten saamme jatkossa päivistä enemmän

Seuraavilla pestipäivillä meillä pitää olla mukana yritysten ja julkisten tahojen edustajia yhteisellä osastolla kunnittain. Osastojen visuaalisuuteen kannattaa panostaa ja opiskelijoille pitää pystyä kertomaan konkreettisista mahdollisuuksista. Työpaikkojen markkinoinnin lisäksi pystymme tekemään nostoja alueemme vahvuuksista asuinpakkana ja paikkana, minne voisi perustaa oman innovatiivisen yrityksen.

 

YES! UPEA PÄIVÄ

Mukavaa ja aurinkoista helmikuuta!

Ismo