Koronavirustiedote

13.03.2020
Hyvä asiakkaamme,
Mehiläisellä noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronavirus COVID-19 -tapauksia epäiltäessä. Seuraamme aktiivisesti sekä kotimaisia että ulkomaisia asiantuntija-arvioita tilanteesta.

Jos omalla kohdallasi oireiden pääkriteerit* täyttyvät ja epäilet itselläsi koronavirustartuntaa, ota yhteyttä oman alueesi terveyskeskuksen terveysneuvontaan. Tällä hetkellä koronavirustestit ja sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden hoito on keskitetty yliopistosairaaloihin tai keskussairaaloihin.

Myös meihin Mehiläisessä voit ottaa yhteyttä joko puhelimitse 010 414 1848 tai OmaMehiläinen-sovelluksessa toimivan Digiklinikan kautta. Jotta et aiheuttaisi mahdollista tartuntariskiä muille, emme suosittele hakeutumaan suoraan vastaanotolle koronavirusta epäillessäsi.

Puhelimessa tai Digiklinikalla terveydenhuollon ammattilainen arvioi tilanteesi ja antaa sinulle tarvittaessa ohjeet jatkohoitoon hakeutumisesta.

Koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja ehkäistään muun muassa hyvällä käsihygienialla. Huolellinen ja aktiivinen käsienpesu on hyvä keino suojautua muiltakin hengitystieinfektioita aiheuttavilta viruksilta talven infektiokauden aikana

*Koronaviruksen aiheuttaman hengitystieinfektion tyypillisimmät oireet ovat kuume, kurkkukipu, yskä, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Jos sinulla ilmenee kyseisiä äkillisen hengitystieinfektion oireita ja olet matkustanut epidemia-alueella tai olet ollut läheisessä kontaktissa sairastuneeseen henkilöön, sairastumisen syy saattaa olla koronavirusinfektio.
Lisää ajankohtaista tietoa löydät THL:n verkkosivuilta 
Mitä koronaviruksesta nyt tiedetään? Mitkä ovat tavallisimmat oireet ja miten? Millä alueilla koronavirukselle altistuminen on todennäköisintä?

Tutustu oireiden pääkriteereihin, altistumiskriteereihin ja muuhun ajankohtaiseen tietoon koronaviruksesta THL:n sivuilla.

Lue myös liitteenä oleva Mehiläisen tietopaketti koronaviruksen oireista, tartunnan välttämisestä ja leviämisen ehkäisemisestä.