Ajankohtaista

Ajankohtaista

"Haluatko kuulla mitä Siikalatvan-alueen elinkeinoelämään kuuluu? Mistä nuori voisi löytää töitä tai tukea uuden yrityksen perustamiseen?

Kuuntele ja/tai katso tästä elinkeinojohtajan Ismo Mäkeläisen avauspuheenvuoro Töihin vai kouluun -tapahtumasta. Saatat yllättyä miten paljon hyvää "pöhinää" alueella on tällä hetkellä ja saat parhaat tärpit mistä kannattaisi lähteä hakemaan tukea bisneshaaveille!

Lainauksia puheenvuorosta:

- "Viime vuonna rekisteröitiin alueella uusia yrityksiä sillä tavalla, että Haapavedelle tuli 29 uutta yritystä, Siikalatvalle 20 ja Pyhännälle 13"

- "Ennen kaikkea nuoria, rohkeita yrittäjiä on tulossa koko ajan mukaan"

"On SOTE-alan yrityksiä, leipomoyrittäjää, elämysmatkailuun liittyvää yritystä..."

- "Onko sinulla unelma ja liikeidea jonka haluat toteuttaa, ole rohkeasti yhteydessä alueesi yrityspalveluihin..."

"Tälläkin hetkellä Feelia pystyisi ostamaan 3 000 000-4 000 000 kiloa juureksia ja perunoita jos alueella olisi tuottajia, siinä monenlaista potentiaalia."

Tämän lisäksi Ismo kertoo alueen kasvuvetureina toimivista hankkeista ja yrityksistä jotka toimivat isoina työllistäjinä alueella ja ovat hyviä paikkoja lähettää avoimia työhakemuksia! Myös yrittäjän ammattitutkintoa sivutaan!

Yrittäjyyteen liittyvissä asioissa Ismon tavoittaa puhelinnumerosta 0405148935 tai sähköpostilla osoitteesta ismo.makelainen@siikalatva.fi

Elinkeinojohtajan Ismo Mäkeläisen puheenvuoro Kouluun vai töihin? -tapahtumasta: https://drive.google.com/open?id=1ueeAK17WUiv9ZyHnGjMbx49djoMfY_8q

-------------

 

Siikalatvan elinkeino-ohjelma jalkautuu

Syksyllä 2018 tehtiin yhdessä päättäjien, yriittäjien, kuntalaisten ja virkamiesten hyvällä yhteistyöllä Siikalatvan kunnalle elinkeino-ohjelma vuosille 2019-2021. Kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto hyväksyivät yksimieliesti elinkeino-ohjelman. Tammikuussa 2019 valittiin elinvoimatyöryhmä, mikä tukee elinkeinojohtajaa ohjelman toteuttamisessa.

Elinkeinojohtaja sekä hallinto- ja talousjohtaja ovat elinkeino-ohjelman muuttaneet vuosikellon muotoon, jossa kuukausitasolla on esitetty konkreettiset toimenpiteet. Vuosikello on käyty läpi elinvoimatyöryhmässä ja se on toimitettu valtuustolle sekä johtaville virkamiehille.

Siikalatvalla on erittäin hyvä tekemisin meininki ja draivi operatiivisesta vastuussa olevien henkilöiden keskuudessa. Paljon käydään avointa keskustelua ja yhdessä mietitään asioiden jalkauttamista. Elinkeino-ohjelmaa olemme parasta aikaa toteuttamassa, joten toimenpiteet tulee näkymään monella tapaa ulospäin. Tavoitteena on saada kunnassa olevat yritykset kehittämään toimintaansa ja synnytettyä alueen vahvuuksille uutta yritystoimintaa.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja toteuttaa elinkeino-ohjelmaa, mikä on yhdessä laadittu sekä yksimielisesti hyväksytty.

Ismo Mäkeläinen
elinkeinojohtaja

-------------------------

Yrittäjän ammattitutkinnon info kiinnosti ja innosti Siikalatvalla

Piippolassa järjestettyyn infoon tuli paikalle kymmenen yritystoiminnasta motivoitunutta henkilöä. Koulutuksesta oli kertomassa Jedun ja seutukunnan edustajat. Opiskelijat kyselivät tarkkaan koulutuksen sisällöstä ja siitä tuesta mitä opiskelun aikana on mahdollista saada. Opiskelijoille kerrottiin, että ammattitutkinto on vaativa, mutta yksin asioiden kanssa ei jää, koska verkostossa on monenlaista osaamista, joilta saada kaiken tuen koulutuksen aikana. Paikalle tuljoista suurin osa oli valmis osallistumaan koulutukseen, kun kuuli koulutuksesta tarkemmin.

Koulutus alkaa viikolla 13 ja ensimmäiset koulutuspäivät on 22-22.3.2019. Koulutuksessa on lähiopetuspäiviä 1-2 kuukaudessa ja ne järjestetään Piippolassa joustavalla aikataulutuksella, missä huomioidaan opiskelijoiden toiveet. Lisäksi on työpajapäiviä, väli- ja etätehtäviä sekä työpailla oppimista.

Koulutukseen hakeminen on käynnissä Jedun sivuilla. Tarvitsemme alueelle uusia innovatiivisia yrityksiä ja nykyisiä yrityksiä pitää rohkeasti viedä kasvu-uralle. Koulutusta vetämään tulee monitaitoinen opettaja ja yritysten perustamis- ja kehittämisvaiheessa saatte täyden tuen elinkeinopalveluista. Koulutuksen yksityiskohdista tietää parhaiten Piippolan koulutusjohtaja Hannele Siekkinen.

Tulkaa rohkeasti mukaan ja tehdään yhdessä entistä parempaa huomista!

Ismo Mäkeläinen
elinkeinojohtaja

 

 

 

 

 

 

 

-------------------------------------

 

 

Tätä on odotettu! Yrittäjän ammattitutkinnon pääsee suorittamaan Siikalatvalla! 

Tutkinto on tarkoitettu toimiville yrittäjille, yritystä käynnistäville tai suunnitteleville sekä sukupolvenvaihdosta suunnitteleville yrittäjille. 

Hinta: 400 €, laskutetaan kahdessa erässä. Voit suorittaa halutessasi vain tutkinnon osan, jolloin hinta on 145 €.

Koulutuksen infot ti 29.1.2019 klo 16.00 Haapavesi, os. Teollisuustie 2 ja klo 18.00 Piippola, os. Keskustie 29. Tervetuloa kuulemaan yrittäjyyden mahdollisuuksista!

Lisätietoja koulutuksesta:

Hannele Siekkinen

puh. 044 7692 334

hannele.siekkinen@jedu.fi

Ismo Mäkeläinen

puh. 040 514 8935

ismo.makelainen@siikalatva.fi