ELINKEINOPOLITIIKKAA JA ASENNETTA , ELPO 2018

02.06.2018

Suomen yrittäjät mittaavat joka toinen vuosi  Elpo mittaristolla Suomen kuntien ja yrittäjien yhteistyötä ja elinkeinopolitiikan tilaa.  Kysely tehdään valtakunnallisesti, maakunnallisesti ja kuntakohtaisesti.

Siikalatvan kunta ja yrittäjät ovat pyrkineet johdonmukaisesti tiivistämään yhteistyötä ja halu molempia osapuolia hyödyttävään kumppanuuteen ja kunnan elinvoiman lisäämiseen on  ollut aito.  Aina monen muun tekemisen kiireessä panostus ei ole ollut paras mahdollinen ja rahatkin ovat olleet niukkuuden keskellä usein hakusessa.  Todistuksen aika on nyt lukuvuoden päättyessä käsillä myös kunnan virkamiehillä ja päättäjillä, kun Elpo 2018 mittariston luvut on julkaistu. 

Siikalatva oli vuonna 2016 yksi eniten tuloksiaan  parantaneita kuntia ja nousi silloin valtakunnan ja maakunnan keskikastiin.  Sama positiivinen suuntaus jatkui 2018  nyt sillä erotuksella, että tulos on 2. paras Pohjois-Pohjanmaalla ja nyt jo selvästi maan ja maakunnan keskitasoa parempi.  Hyvistä vastauksista kuuluu kiitos vastanneille yrittäjille, jotka antoivat hyvällä asenteella kehuja kotikunnalleen !  Tietävät kyllä, että jossain asiat voivat olla paremminkin, mutta yritys parempaan on meillä ollut kova.  Hyvä tulos kannustaa yrittämään vielä enemmän. 

Arvoja pohtiessamme olemme yrittäneet korostaa yhteen hiileen puhaltamista - tässä Elpo 2018 kyselyssä  on juuri hyvä osoitus tästä asenteesta.  Yrittäjät  antavat kunnastaan hyvän kuvan valtakunnallisilla foorumeilla - tämä kannustus poikii lisää yrittäjämyönteisyyttä kunnan päättäjiin ja virkamiehiin. Saamme pitemmässä juoksussa lisää yrityksiä ja yrittäjiä ja sitä myötä työpaikkoja ja verotuloja.  Näin yhteen hiileen puhaltaminen toimii - kaikki lähtee  hyvästä asenteesta.

Kiitän lämpimästi yrittäjiä Siikalatvan kunnan puolesta hyvistä Elpo mittarin tuloksista ja kutsun kaikki yrittäjät  aamukahveille Pulkkila-saliin 7.6.2018  klo 8.00.

Tervetuloa

Pauli Piilma,
Kunnanjohtaja