Kylvä siemenesi Siikalatvalle

Ajankohtaista – maaseutupalvelut

Palauta ympäristökorvauksen syysilmoitus 30.10 mennessä

Huomaathan, että ilmoitusaika päättyy pe 30.10, ei siis lokakuun viimeisenä päivänä kuten aiempina vuosina. Ilmoita Vipussa lohkot, joilla toteutat toimenpiteitä

  • lietelannan sijoittaminen peltoon
  • ravinteiden ja orgaanisten aineiden kierrättäminen
  • pellon talviaikainen kasvipeitteisyys.

 

Vaihtoehtoisesti voit tehdä syysilmoituksen lomakkeella lnro 465

Muutoksia Maaseutupalveluiden toiminnassa

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi olemme tehneet väliaikaisia muutoksia toimintaamme turvataksemme maksajaviranomaistoiminnan jatkuvuuden poikkeusaikana ja suojellaksemme asiakkaidemme liiketoimintaa. Kaikki palvelupisteemme pidetään toistaiseksi suljettuina ja työntekijämme työskentelevät etänä. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostilla tai Vipu-palvelun kautta.

Lomakkeita voi palauttaa sähköpostitse osoitteisiin maaseutupalvelut@siikalatva.fi tai maaseutuasiamiesten sähköpostiosoitteisiin etunimi.sukunimi@siikalatva.fi. Postitse lomakkeita voi palauttaa osoitteella Siikalatvan kunta / Maaseutupalvelut Pulkkilantie 4 92600 Pulkkila.

Valtiontakaus maksuvaikeuksissa oleville maatiloille

Takaus on haettavissa 30.3.–30.4.2020. Voit hakea ELY-keskuksesta valtiontakausta pankkilainalle, joka parantaa tilasi maksuvalmiutta. Hae valtiontakausta lomakkeella 493 viimeistään 30.4.2020. Palauta lomake ELY-keskukseen. Päätöksenteko alkaa ELY-keskuksissa toukokuun aikana.

Valtiontakaus voidaan myöntää luotolle, jonka luotonantaja myöntää maatalousyrityksellesi harjoittamasi maatalouden tuotantotoiminnan maksuvalmiuden parantamiseksi. Takauksen myöntämisen ehtona on, että harjoittamallasi maatalouden tuotantotoiminnalla on edellytykset jatkuvaan kannattavaan toimintaan, tilasi on tilapäisissä maksuvalmiusongelmissa toimintaympäristön muutosten tai poikkeuksellisten sääolojen vuoksi.

Hae kansallisen kotieläintuen ennakkoa 27.3.2020 mennessä

Kansalliset kotieläintuet ovat haettavissa 27.3.2020 saakka verkkoasiointipalvelu Vipussa tai lomakkeella 139. Eläintilat voivat hakea sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irroitettua tukea sekä pohjoisten kotieläintukien ennakoita naudoista, uuhista ja kutuista.

Pohjoisia kotieläintukia hakevilla viljelijöillä tulee olla voimassa oleva eläintukien osallistumisilmoitus. Ilmoituksen naudoista, uuhista ja kutuista voi tarvittaessa tehdä tukihaun yhteydessä Vipu-palvelussa. Kansallisten kotieläintukien ennakot maksetaan maatiloille huhtikuussa.

Eläinten hyvinvointikorvaus haettavissa 31.1.2020 saakka

Eläinten hyvinvointikorvausta vuodelle 2020 voivat hakea nauta-, sika-, lammas-, vuohi- ja siipikarjatilat. Hyvinvointikorvauksen sitoumus on haettavissa 31.1.2020 mennessä verkkoasiointipalvelu Vipussa tai paperilomakkeella 472. Myös viljelijät, joilla ei ole ollut aikaisemmin eläinten hyvinvointikorvauksen sitoumusta, voivat hakea sitoumusta vuodelle 2020.

Viljelijöiden, jotka aikovat hakea hyvinvointikorvauksen sitoumusta, tulee tutustua uusiin sitoumusehtoihin ja noudattaa niitä 1.1.2020 lähtien.

Eläinmääräilmoitus on tehtävä tarvittaessa 17.2.2020 mennessä

Viljelijät voivat nyt ilmoittaa vuonna 2019 hallinnassaan olleiden eläinten määrät Vipu-palvelussa tai lomakkeella 461. Eläinmääräilmoitus koskee siipikarjan, hevosten ja ponien määriä sekä eläinten hyvinvointikorvaukseen sitoutuneiden maatilojen osalta myös sikojen määriä. Ilmoitus on tehtävä viimeistään 17.2.2020.

Maatilan on tehtävä ilmoitus, jos se haluaa käyttää eläinmääriä luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotuksen, sika- ja siipikarjatalouden tuen tai luonnonmukaisen tuotannon kotieläinkorotuksen eläintiheyslaskennassa. Jos tilan eläintiheys täyttyy nautojen, lampaiden, vuohien ja sikojen määrillä, eläinmääräilmoitusta ei tarvitse tehdä, koska hallinto saa tiedot eläimistä suoraan eläinrekistereistä.

Tee ympäristökorvauksen syysilmoitus 31.10.2019 mennessä

Voit tehdä syysilmoituksen Vipu-palvelussa syyskuun puolivälistä lähtien. Ilmoita Vipussa lohkot, joilla toteutat toimenpiteitä

  • lietelannan sijoittaminen peltoon
  • ravinteiden ja orgaanisten aineiden kierrättäminen
  • pellon talviaikainen kasvipeitteisyys
Tapahtumia/koulutuksia

Maatilojen riskienhallinta-päivä Haapavesi, 08.10.2020 klo 10-15

Maatilan sukupolvenvaihdospäivä Ylivieskassa ti 3.11.2020 klo 9:30-15:15

Maatalousyrittäjä työnantajana -päivä Nivalassa ti 17.11.2020 klo 9:30-15:15

Maatilan spv – eväitä luopujien elämänmuutokseen ke 25.11.2020 klo 11-14

Maatilan spv – eväitä jatkajien uuteen elämäntilanteeseen ke 2.12.2020 klo 11-14