Siikalatvan kunta
Search
Generic filters
Kylvä siemenesi Siikalatvalle

Minäkin valitsin Siikalatvan

Siikalatva sijaitsee Suomen maantieteellisessä keskipisteessä – puolivälissä Helsinkiä ja Lappia.

Ouluun, Raaheen ja Iisalmeen ajaa tunnissa. Maisema Pohjois-Pohjanmaalla koostuu kesällä pelloista, soista ja joista ja talvella oikeasta valkoisesta lumesta. Muutin Siikalatvalle Helsingistä ja asuminen maaseudulla hyvien tie-, lento- ja raideyhteyksien kera on sopinut minulle hyvin. Siikalatvalla asuvat arvostavat pienien kylien antamaa rauhaa ja turvaa. Kattavien palvelujen lisäksi täällä riittää tekijöille töitä. Hirsitalo hiihtoladun vierestä, kuka voisi muuta kaivata!
Pirre Seppänen, kunnanjohtaja

Kunta kyläkoulujen puolesta

Siikalatva on kylien ja kyläkoulujen vankka puolustaja. Neljällä kylällä Rantsilassa, Pulkkilassa, Kestilässä ja Piippolassa on kaikilla ominaiset piirteensä ja viehättävä kylänraitti. Kullakin kylällä on lapsien tarpeet huomioivat pienet koulut, joissa on laadukasta opetusta ja pienet opetusryhmät. Kyläkouluissa on tunnelmaa ja sitoutunut henkilökunta. Kunnanvaltuusto on päättänyt kahden uuden kyläkoulun rakentamisesta 2021-2022. Uusilla kouluilla turvataan terveet ja toimivat tilat. Piippolasta löytyy lukio sekä ammatillinen oppilaitos. Jatkossa myös yläkoululaiset opiskelevat samalla kampuksella, mikä mahdollistaa laajat valinnaisaineet.


Työpaikkoja tekijöille

Siikalatvaa lähellä ovat Oulun ja Raahen seudun työpaikkakeskittymät ja kunnassa on laajakaistayhteydet priimakunnossa. Sikla Oy työllistää 50 tekijää keväällä 2021 valmistuvaan taloelementtitehtaaseen Rantsilaan. Tekijöitä kaivataan myös Pulkkilassa SSAB:lla ja sen ympärille sijoittuvassa teräsklusterissa. Kuntaan on muodostumassa lisäksi runsaasti uusia työpaikkoja kiertotalouteen. Mehiläinen Oy työllistää kunnassa useita sote-alan ammattilaisia.


Asuintontit

Siikalatva tarjoaa valmiita omakotitontteja kunnan eri keskuksissa. Väljää, mukavaa asumista, jossa monipuoliset palvelut ja puhdas luonto on lähellä. Voit valita erikokoisia ja sijainniltaan erilaisia tontteja neljän kirkonkylän alueelta Rantsilasta, Pulkkilasta, Piippolasta ja Kestilästä.


Vapaa-ajan tontit


Vuokra-asunnot

Kunnasta löytyy hyviä vuokra-asuntoja. Näistä lisätietoja löytyy alla olevasta linkistä:


Yritystontit

Tontteja, toimitiloja ja halleja löytyy kunnan eri taajamista. Kunnan sijainti keskellä Suomea Nelostien varrella takaa hyvä yhteydet.


Elinkeinopalvelut

Elinkeinopalvelumme tarjoaa asiantuntijapalveluita uusille, perustettaville yrityksille sekä jo olemassa oleville yrityksille. Avustamme ja neuvomme yrittäjiä joustavasti erilaisissa tarpeissa. Olemme valmiina tukemaan yrityksiä suunnitelmissaan ja rakennamme jopa teollisuustilaa yrityksille, joilla on kasvustrategia, toteuttamiskelpoinen liikeidea ja joiden talous on kunnossa.

Skip to content