Siikalatvan kunta
Search
Generic filters
Kylvä siemenesi Siikalatvalle

Kehittämis- ja elinkeinohankkeet

Hankkeiden avulla voimme kehittää yritysten toimintaympäristöä, luoda uutta elinkeinoa, vahvistaa kilpailukykyä sekä luoda elinvoimaa alueelle. 
Siikalatvan kunta toteuttaa ja hallinnoi omia kehittämishankkeita, lisäksi olemme aktiivisesti mukana yritysten omissa tai yritysryhmähankkeissa.

 

Sonja Pohjanvirta Siikalatvan kunnan kiertotalous projektityöntekijä

kuva sonja pohjanvirta ilman pipoa

Olen Sonja Pohjanvirta, 29-vuotias nainen ja aloittanut joulukuun alussa työt Siikalatvan kunnalla kiertotaloushankkeen parissa projektityöntekijänä. Olen syntynyt ja varttunut Pohjois-Savossa Siilinjärvellä, jonka jälkeen asunut viimeiset 10 vuotta Helsingissä opiskelemassa ja työelämässä. Koulutustaustani on ympäristö- ja kestävyystieteissä. Luonnontieteiden kandidaatiksi valmistuin keväällä 2018, pääaineena ympäristöekologia, ja Filosofian maisterin tutkintoni sain valmiiksi tämän vuoden keväällä, pääaineena globaali kestävyys. Molemmat tutkintoni suoritin Helsingin yliopistossa. Korkeakoulututkintojeni välissä ennen koronapandemian alkamista kerkesin käydä suorittamassa vaihto-opintojakson Sveitsissä. Ammatillista osaamistani olen lisäksi täydentänyt tänä vuonna Suomen ympäristöopistossa (SYKLI) ympäristöalan erikoisammattitutkinnolla.

Valmistumiseni jälkeen työskentelin Vantaan kaupungin kaupunkiympäristön toimialalla ympäristökeskuksella ympäristöasiantuntijana. Lisäksi minulla löytyy työkokemusta muun muassa tutkimusavustajan tehtävistä sekä asiakaspalvelusta.

Siikalatvalle hakeuduin töihin, koska pääkaupunkiseudulla vietettyjen vuosien jälkeen kaipasin pohjoisempaan ja pienemmän paikkakunnan rauhaa. Vapaa-ajalla tykkään erityisesti liikkua ulkona luonnossa, jonka vuoksi arvostan luontokohteiden läheisyyttä ja helppoa saavutettavuutta. Nautin myös talvesta, joten pohjoisempaan muuttaminen tuntui luontevalta valinnalta.

Siikalatvan kunnalla käynnistynyt kiertotaloushanke, jonka parissa pääsen seuraavan vuoden ajan työskentelemään, on hyvin innostava ja tarjoaa kunnalle kehitysmahdollisuuksia. Hanke edistää kunnan ympäristötyötä, tukee kestävän kehityksen tavoitteita ja onnistuessaan tarjoaa paikallisille yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia. On ilo päästä tuomaan oma osaamiseni ja työpanokseni Siikalatvalle sekä päästä tutustumaan kuntaan ja sen yritystoimintaan tarkemmin hankkeen parissa.

 

 

Liitetyt tiedostot
Skip to content