Kylvä siemenesi Siikalatvalle

Näyttely #sanoistaviis

Siikalatvan kirjastoissa kiertävä valokuva- ja runonäyttely. 19.1.-11.3.

Näyttelyn kuvat ja runot ovat maistiaisia kirjasta #sanoistaviis.

Esko Vanhalan taustoitusta kirjastaan:

“Koronakevät 2020 muutti monen suomalaisen arkea. Koska fyysiset kohtaamiset estyivät, nousi harrastusteni pohjalta ajatus runokuvateoksesta #sanoistaviis. Olen kerännyt kotikoulujakson ajan 18.3.-13.5.2020 sosiaalisessa mediassa minua seuraavilta ihmisiltä heille tärkeitä sanaviisikoita, jotka olen runoillut heidän ilokseen ja jakanut runoni Instagramin tarinassa julkisella tililläni @esco_v. Runojen teemoissa esiintyvät kulloisena hetkenä sanaviisikon antajan tunnetila. Viisikoiden pohjalta syntyneissä runoissa vaihtelee ahdistus ja toivorikkaat sävyt aina riemullisiin hetkiin saakka. Kirjan runot elävät kotikoulujakson mukana siten, ettei kirjan runoilla ole tiettyä järjestystä, vaan runojen teema vaihtelee päivien ja sanojen antajan tunnetilojen rytmissä. Kirja #sanoistaviis on ainutlaatuinen mahdollisuus kurkistaa suomalaisten kokemaan kaipaukseen ja ilonaiheisiin keväänä, jona kaikkien elämä mullistui. Kirjan valmistumishetkelläkään kukaan ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Kirja sopii kaikenikäisille lukijoille teinistä vanhukseen. Runokuvakirjan graafinen muoto muistuttaa syntyajankohtansa sosiaalisen median julkaisumuotoa myös runojen tuottamistapaa myöten. Kirja on sekä ajankuvausta että poikkeustilanteen herättämien tunnelmien tulkintaa. Toivon, että kirjani #sanoistaviis voisi luoda juuri sinulle, lukijani, toivorikkaita ja valoisia mietteitä. Mukavia lukuhetkiä.”

Tietoa kirjoittajasta

Oulaisissa asuva lukion matematiikan ja fysiikan lehtori, joka harrastaa valokuvaamista ja kirjoittamista. Perhe ja elämän moninainen rikkaus inspiraationani tuotan taidetta sosiaalisessa mediassa omaksi ja muidenkin iloksi. Kevät 2020 mahdollisti oman kirjan toteuttamisen.

Jaa tapahtuma somessa
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Aikataulu ja lisätiedot:

Aikataulu: 19.01.2021 klo 13:00 - 11.03.2021 ktorstai2021 18:00
Suurenna fonttia
Vaihda kontrastia