Search
Generic filters
Kylvä siemenesi Siikalatvalle

Siikalatvan kunta sähköistää rakennuslupa-asioinnin

Siikalatvan kunta sähköistää rakennuslupa-asioinnin

LUPAPISTE ON UUSI LUVANHAKEMISEN PAIKKA KAIKILLE RAKENTAMISEN TAHOILLE

Siikalatvan rakennusvalvonta on ottanut Lupapisteen käyttöön 26.10.2020 alkaen. Vielä loka- ja marraskuussa lupahakemuksen voi toimittaa myös perinteisesti paperisena, mutta 1.12.2020 alkaen hakijat ohjataan tekemään hakemus sähköisesti. Lupapiste ei poista mahdollisuutta kohdata viranomaista kasvokkain, mutta tavoitteena on tarjota niin toimiva ja hyvä asiointikanava, että kaikki osapuolet suosisivat jatkossa sähköistä palvelua.

Palvelu kokoaa rakennuslupien kanssa toimivat eri tahot yhteiseen osoitteeseen ja mahdollistaa neuvonnan, luvanhaun ja viranomaisasioinnin hoitamisen sähköisesti. Palvelu neuvoo hakijaa lupien tarpeesta ja luvanhakemisen vaatimuksista.

Päätöksen jälkeen myös rakentamisen aikainen viranomaisasiointi voidaan hoitaa samassa palvelussa. Palvelussa hakija voi seurata lupien etenemistä ja nähdä muiden osapuolten, kuten viranomaisen, suunnittelijoiden tai muiden hankkeen osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti. Lupapiste sujuvoittaa lupakäsittelyä ja vapauttaa luvanhakijan virastoaikatauluista sekä paperisten asiakirjojen toimittamisesta eri tahoille.

Lupapiste kattaa rakennus- ja toimenpidelupien, toimenpideilmoitusten sekä poikkeamis-päätösten hakemisen ja palvelu toimii myös sähköisenä neuvontapyyntökanavana. Palveluun rekisteröidytään ensimmäisen käyttökerran yhteydessä pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla.

Lupapisteen prosessikuvaus >>

https://www.lupapiste.fi

Jaa uutinen somessa
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Suurenna fonttia
Vaihda kontrastia