Search
Generic filters
Kylvä siemenesi Siikalatvalle

Maaperä- ja pohjavesitutkimuksia

Kestilän vanhan Määttälän Saha Oy:n ja Ekoturbo Uusiorengas Oy:n ympäristöriskit selvitetään Siikalatvalla

Siikalatvan Kestilän vanhan Määttälän Saha Oy:n ja EkoTurbo Uusiorengas Oy:n ympäristössä tehdään maaperä- ja pohjavesitutkimuksia syksyn 2020 aikana.

Siikalatvalla, Määttälän Saha Oy:n ja EkoTurbo Uusiorengas Oy:n alueella tutkitaan maaperää sekä pohjavettä syyskuussa 2020.

Vanhan Määttälän Saha Oy:n ja EkoTurbo Uusiorengas Oy:n alueelta otetaan näytteitä maaperän ja pohjaveden laatua koskevia analyysejä varten. Tutkimusten tarkoituksena on selvittää alueen maaperän ja pohjaveden tila sekä arvioida alueen pilaantuneisuus ja puhdistustarve.

Kohteessa on sijainnut saha vuosina 1973 – 1990, talotehdas 1979 – 1990 sekä talotehtaan alueella rengastehdas vuosina 1995 – 2005.

Ympäristöriskien selvittämisestä ovat sopineet Siikalatvan kunta ja Pirkanmaan ELY-keskus. Selvitys on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista Maaperä kuntoon -ohjelmaa, jonka tarkoituksena on tunnistaa, tutkia ja puhdistaa riskikohteita. Selvitykseen liittyvät tutkimus- ja suunnittelutyöt toteuttaa FCG Oy. Selvitys valmistuu marraskuun 2020 loppuun mennessä.

Lue lisää    maaperakuntoon.fi(ulkoinen linkki)

Lisätietoja:
Keijo Vähä, Siikalatvan kunta, 044 511 8615, keijo.vaha@siikalatva.fi
Helena Vikstedt, Pirkanmaan ELY-keskus, 0295 038 443, helena.vikstedt@ely-keskus.fi
Jussi Virtanen, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy, 040 861 6516, jussi.virtanen@fcg.fi

Jaa uutinen somessa
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Suurenna fonttia
Vaihda kontrastia