Search
Generic filters
Kylvä siemenesi Siikalatvalle

Kestilään nousee väliaikainen moduulipäiväkoti

Viime vuoden puolella kunnanvaltuusto teki päätöksen, jonka mukaan Kestilän varhaiskasvatuksen tilat rakennetaan uuden koulurakennuksen yhteyteen. Uusi rakennus valmistuu kuitenkin aikaisintaan syksyllä 2022, joten väliajalle piti keksiä ratkaisu varhaiskasvatuksen tiloille.

Kunnanhallitus päätyi hankkimaan väliajalle moduulipäiväkodin ja nyt tämä moduulipäiväkoti on rakentumassa Kestilän peruskoulun pihamaalle.

Moduulipäiväkoti hankittiin myös sen vuoksi, että Pikkupihlajan tilat ovat olleet riittämättömät nykyiselle lapsimäärälle ja samalla päiväkotiryhmät ja esikoulu saadaan lähemmäksi toisiaan ennen uusia tiloja.

 

Päiväkodinjohtaja Jaana Fält kertoi aikatauluista seuraavaa:

Moduulia siis pystytetään parhaillaan ja ensi viikolla, 1.2.2021 alkaen, Pikkupihlajan väki muuttaa moduuliin. Maanantaina 8.2 olisi tarkoitus aloittaa päiväkotitoiminta 🙂

Moduuli on siirtopäiväkoti, siis ihan päiväkotitoimintaa varten suunniteltu. Moduulissa on neliöitä oikein mukavasti lasten touhuta.

Varhaiskasvatusväki on erittäin iloinen, että saadaan paremmat tilat. Varmastikin pientä haastetta tuo, se että, moduulin ympärillä ei ole leikkipihaa vaan kuljemme ulkoilemassa leikkipuistossa tai entisen Pikkupihlajan pihalla.

Mutta Pikkupihlajan väki on kyllä tottuneita ja reippaita kulkijoita. Vuosien saatossa ovat kulkeneet urheilukentälle, luistelemaan ja hiihtämään kylälle. Koulun väen kanssa sopu sijaa antaa.

Pikkupihlajassa on lapsia kirjoilla 24, mutta kaikki eivät ole joka päivä paikalla. Jalkojen töpinää ja leikin hulinaa kyllä riittää 🙂

Ja kun moduuliin olemme asettuneet, saamme alkaa odottamaan ihka uusia tiloja. Mahtavaa!!

 

Mitä mieltä sitten lapset olivat, kun näkivät uuden moduulipäiväkodin rakennuspuuhat?

Pikkupihlajan lasten kanssa käytiin mäen laskussa koulun mäellä. Lapset katselivat moduulin osaa koulun pihalla ja ihmettelivät muovia moduulin päässä. Yksi lapsista tuumi, että ”kun se on valmis, me heti seuraavana päivänä mennään sinne ja jos siellä on kylmä, niin mennään sänkyyn peiton sisään”. Joku lapsista sanoi, että ”tuo on sitten uusi Pikkupihlaja”.

Mäen laskusta tullessa lapset huomasivat, että muovia ei enää ollutkaan. ja kun jatkoimme matkaa, niin Seo huoltoaseman pihalla oli rekan lavalla moduulin osa, jota jäimme katsomaan. Lapset miettivät mitä tarvitaan, että voidaan sinne muuttaa? ”Vettä ja lämmintä ja me kannetaan tuolit sinne”.

Lapsista on mukavaa, kun mennään uuteen päiväkotiin.

     

Jaa uutinen somessa
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Suurenna fonttia
Vaihda kontrastia