Kylvä siemenesi Siikalatvalle

Kasvomaskien jakaminen

Kasvomaskien jakaminen aloitetaan vähävaraisille henkilöille Siikalatvalla keskiviikkona 26.8. ja torstaina 27.8.

THL:n kasvomaskisuosituksen mukaisesti Siikalatva jakaa yli 15-vuotiaille vähävaraisille tarkoitettuja kasvomaskeja. Lähtökohta valtakunnallisestikin on, että jokainen ostaa maskit itse, eli huomioithan että jaettavat maskit ovat tarkoitettu ainoastaan vähävaraisille.
Maskit ovat kertakäyttömaskeja.  Jaettavana on 30kpl kertakäyttöisiä maskeja sisältävä paketti. Yksi paketti annetaan kokonaisena kuntalaiselle, hygienia syistä paketteja ei voi lähteä jakamaan pienempiin osiin.
Maskin käytön tavoitteena on suojata kanssaihmisiä mahdolliselta altistumiselta koronatartuntatilanteessa. THL suosittelee maskin käyttöä yli 15-vuotiaille henkilöille.

Siikalatvalla maskit jaetaan joka kylällä ulkona/pihalla keskitetysti seuraavasti:
Kestilä Palvelukeskus Pihlajisto, Pehkolantie 4: ke 26.8. klo 13-15
Pulkkila Palvelukeskus Koivulehto, Pakkalantie 9: ke 26.8. klo 13-15
Piippola Palvelukeskus Vaarintalo Tenavatie: to 27.8. klo 13-15
Rantsila Palvelukeskus Kotipiha, Keinontie 12: to 27.8. klo 13-15
Kunta tiedottaa mahdollisista seuraavista jakotilaisuuksista erikseen.
THL suosittaa maskin käyttöä, kun  

  • olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää
  • olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää edelleen myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta.
Maskin käyttö vaatii huolellisuutta
Kasvomaski ei ole varsinainen hengityksensuojain, eikä se suojaa tehokkaasti käyttäjäänsä. Maskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti. Kasvomaskin käyttö vaatii huolellisuutta, jotta viruksella mahdollisesti tahraantunut maski ei aiheuta tartuntariskiä. Maskia on aina käsiteltävä puhtailla käsillä. Maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai muut terveyteen liittyvät syyt estävät maskin käytön.  Kasvomaski ei sovellu lapsille. Maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen.

Jaa uutinen somessa
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Suurenna fonttia
Vaihda kontrastia