Nuorten kesätyöpaikat haettavana

14.03.2019

Nuorten kesätyöpaikat haettavana

Siikalatvan kunta työllistää nuoria kesän aikana kahdeksi viikoksi omiin yksiköihin tai tukee kesätyösetelillä nuorten omatoimista työllistymistä Siikalatvan alueella yrityksiin tai yhdistyksiin.

Kesätyöpaikkoja on haettava 26.4.2019 klo 15.00 mennessä.

Kesätyöpaikat on tarkoitettu siikalatvalaisille nuorille, joilta edellytetään vähintään peruskoulun päättämistä. Työsuhteen kesto on 10 päivää ja 6 h/päivä. Palkka on noin 300 euroa.

Kesätyöntekijöitä haetaan mm. seuraaviin tehtäviin ja kohteisiin:

- päiväkotiin: Kestilään, Pulkkilaan, Piippolaan, Rantsilaan
- Gananderin talolle
- siivoustehtäviin
- museoihin Kestilään, Piippolaan ja Pulkkilaan
- Koivulehdon pesulaan
- kesäistutusten hoitoon/ tekninen toimi
- kesäkerhotoiminnan ohjaajaksi, Kestilä, Piippola, Pulkkila, Rantsila

Kesätyöpaikkaa haetaan sähköisellä hakemuksella  https://www.siikalatva.fi/lomake/kesatyopaikkahakemus

Toisena vaihtoehtona siikalatvalaisilla nuorilla on hakea itselleen kesätyöpaikka kesätyösetelin avulla. Kesätyösetelin saaja etsii työpaikkansa itse ja täyttää kesätyötä tarjoavan työnantajan kanssa kesätyösetelilomakkeen. Kesätyösetelin arvo on 300 euroa. Seteleitä saa 1 kpl/hlö. Työpaikka voi olla yritys tai yhdistys

(Siikalatvan alueella toimiva). Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityishenkilö.  

Kesätyöseteleitä myönnetään 1 – 5 kpl / yritys/yhdistys. Työnantaja tekee kirjallisen sopimuksen nuoren kanssa ja kesätyöstä on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukainen palkka. Työsuhteen kesto on vähintään 6 h/pvä ja 10 työpäivää. Kunta maksaa kesätyöllistämisestä työnantajalle 300 euroa kesätyöseteliä vastaan.

Kesätyösetelilomaketta on saatavilla kirjastoilta, kunnantoimistolta (Pulkkila) ja kunnan nettisivuilta.  Kesätyöseteli tulee palauttaa kirjastoihin, tai  sähköpostilla sinikka.lehtosaari@siikalatva.fi  tai Siikalatvan kuntaan os. Pulkkilantie 4, 92600 Pulkkila 26.4.2019 klo 15.00 mennessä.

Kolmantena vaihtoehtona Siikalatvan kunta ja 4H-yhdistys  järjestävät vaihtoehdoksi 10 siikalatvalaiselle 13 – 28-vuotiaalle  nuorelle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä kesäyrittäjyysrahan  (300 €) tuella.

Kesäyrittäjät osallistuvat 4H-yhdistyksen järjestämälle yrittäjäkurssille. Kurssilla mm. tehdään liiketoimintasuunnitelma ja käydään läpi yrittäjyyteen liittyviä asioita. Kurssin käyneelle liiketoimintasuunnitelma ja 4H-yrityksen perustamisilmoituksen tehneelle nuorelle Siikalatvan kunta maksaa alkurahoituksen 150 € ja kesän loputtua 150 €, kun toimintakertomus / raportti kesäyrityksestä saadaan. 

Lisätietoja 4H:n kesäyrittäjyydestä saa toiminnanjohtaja Kaarina Männiköltä puh. 040-5200065 tai kaarina.mannikko@4h.fi

HUOM! kesäyrittäjärahaa ei makseta, mikäli nuori on ottanut vastaan kunnan kesätyöpaikan tai työllistänyt itsensä kesätyösetelillä.  

LIITE
Kesätyösetelihakemuslomake

Kesätyöseteli 2019 ohjeet